Trgovina in servis z vami že od 1989

Blog

KATEGORIJE

SPREMLJAJ NAS

Scott Voltage e-Ride je lahko e-kolo, ki vas zagotovo navduši

Novo SCOTT Voltage eRide lahko električno kolo je pravkar prišlo na trg in je trenutno eno najnaprednejših električnih gorskih koles poleg Treka Fuel EXe. Že ob pogledu na Voltage e-Ride lahko ugotovite, da gre za zelo poseben model. Teža modela SCOTT VOLTAGE eRIDE 900 SL je le 17.9 kg. 


Kolo ima sodobno geometrijo, ki izboljša predvsem vožnjo navzdol, ne da bi pozabili, da se moramo po vsaki poti vzpenjati. Voltage eRide ponuja 155 mm hoda zadaj v kombinaciji s 160 mm hoda spredaj, ob 29-palčnih kolesih ima agresivno in izjemno stabilno geometrijo primerno za sodobne terene. Z daljšim "reach"-om, nizkim težiščem in bolj agresivnim kotom vilice zagotavlja izjemen občutek povratne informacije in povečuje samozavest, potrebno pri hitrih in natančnih odzivih, še posebej pri zahtevnih spustih.
Podobno kot pri klasičnem modelu Scott Genius je tudi pri novem Voltage-u mogoče nastaviti kot krmilne cevi z enostavnim obračanjem "šalčke", kar omogoča igro z 64 ali 65 stopinjami. V vseh modelih je priložena tudi univerzalna "šalčka" s kotom 64,5 stopinje.


Scott Voltage je opremljen z motorjem TQ HPR50, ki postaja referenca, ko gre za lahka e-kolesa. TQ HPR50 ima izjemno razmerjem med močjo in težo (1800 gramov za največji navor 50 Nm), ki ga ponuja. Poleg tega je ta motor zasnovan tako, da nudi čim bolj naraven občutek pedaliranja in želi doseči občutek popolne odsotnosti trenja, ko je pomoč izklopljena.
Električna pomoč omogoča, da se ena vožnja spremeni v dve, tri ali celo več. 


Koncept lahkega e-kolesa postaja vse pomembnejši in številne znamke stavijo nanj. Scott je že pred enim letom lansiral svoj model Lumen, ki je osredotočeno na bolj cestno uporabo, med XC in Trail. Zdaj z Voltageom vstopa v celoti v bolj agresiven segment Trail / Enduro koles.

Notranja baterija ima kapaciteto 360 Wh, vendar je pomembno omeniti, da motor TQ porabi manj energije kot tradicionalni motor in da kolo tehta manj kot standardno e-kolo. To pomeni, da avtonomija ni tako omejena, kot bi kdo mislil. Za vsak slučaj pa lahko dokupite dodatno baterijo v obliki bidona, ki vam poveča kapaciteto za dodatnih 160 Wh. Skupaj torej 520Wh.



Voltage ima, kot je pri Scottu v navadi, možnost nastavitve naklona krmilnega kota z obračanjem skodelic za 180°. To vam omogoča, da se razlikuje kot za +6° ali -6° v primerjavi s položajem, ki ga zagotavljajo nevtralne skodelice.




Z gotovostjo lahko rečemo, da je Scott Voltage eRide super, lahek stroj za vse gorske e-kolesarje, ki iščejo naravno pomoč in občutek gorskega kolesarjenja pri spustu. Kakovost, pozornost do detajlov in integracija Voltage eRide so izjemni in edinstveni.