Trgovina in servis z vami že od 1989

Blog

KATEGORIJE

SPREMLJAJ NAS

TREK FUEL EXe

TREK FUEL EXe

Trek Fuel EXe postavlja nove standarde na področju električnih koles. Električno kolo, ki izgleda in se pelje kot kolo brez motorja. 

 
Družinsko podjetje TREK Bicycle Corporation, eden največjih proizvajalcev koles na svetu, stalno vlaga v razvoj novih koles. Armada inženirjev in oblikovalcev s svojimi izdelki že vrsto let razveseljuje ljubitelje koles po vsem svetu. Na trgu je cela kopica njihovih izdelkov, ki so dosegli statuse ikone. Vsi poznamo njihovo kolo za spuste – Trek Session, njihovo enduro kolo – Trek Slash, vrhunsko kolo za olimpijski kros – Trek ProCaliber, da cestnih dirkalnih koles sploh ne omenjamo (Madone, Emonda).

Leta nazaj so izdelali tudi pravo allmountain kolo Trek Fuel EX. Kolo je med ljubitelji gorskega kolesarjenja izredno priljubljeno, saj ponuja pravo mero zmogljivosti na zahtevnih spustih in lahkotnost vzpenjanja po hribu navzgor. Zdaj pa so predstavili novo, že šesto generacijo tega modela, ki je s svojimi zmogljivostmi naredila še korak naprej. Kolo je tako učinkovito, da je postalo stalnica med najbolje ocenjenimi kolesi na vseh najpomembnejših testih kolesarskih medijev po svetu.

Ker smo bili na vse skupaj smo že navajeni od prej, so v podjetju TREK šli še korak naprej. Naredili so različico tega kolesa z dodanim električnim motorjem. In to kakšno! Naredili so kolo, ki predstavlja pravo revolucijo med električnimi kolesi. Kolo, ki se pelje in zgleda kot različica brez motorja. Sanje ljubiteljev električnih koles so se uresničile.

Trek Fuel EXe

Zakaj je kolo tako posebno?


01


Kot vilice znaša 65-stopinj, kar omogoča lahkotne in brezskrbne spuste po najbolj zahtevnih terenih.

02

Sedežni kot znaša 77-stopinj, kar kolesarju omogoča lažje in bolj učinkovito premagovanje strmih klancev.

03

Kljub temu, da gre za električno kolo, je dolžina zadnje nihajke zgolj 440 milimetrov, kar omogoča lahkotnost in igrivost kolesa na tehnično zahtevnejših terenih.



Mino Link omogoča hitro in enostavno spreminjanje geometrije kolesa.



TQ motor razvije 50 NM navora. Omogoča vožnjo brez nenadnih sunkov in pospeškov – občutek, ki je skoraj identičen vožnji z običajnim kolesom. Prav tako je izjemno tih in ga praktično ni mogoče slišati, saj je pri merjenju glasnosti električni Fuel EXe povzročal le malenkost več hrupa od običajnega kolesa. S testom so preizkusili kako moteč je hrup motorja in ugotovili, da ga človeško uho med vožnjo komaj zazna. Fuel EXe je bil od 4 do 5-krat manj hrupen kot običajno električno kolo.



Prikazovalnik je integriran v okvir in tako kar najbolj zaščiten pred morebitnimi poškodbami. Je enostaven za uporabo in kolesarju ponuja vse najbolj pomembne podatke za brezskrbno uživanje v naravi.

 
Daljinski upravljalec je minimalističen in na dosegu prstov tako, da kolesarju pri uporabi ni potrebno spustiti krmila. Nekaj, kar gorski kolesarji zelo cenimo.

360 Wh baterija je popolnoma skrita v ohišje in zavarovana pred vremenskimi vplivi. V primeru, da kolesar želi podaljšati domet je na voljo tudi dodatna zunanja 160 Wh baterija, ki se jo namesti v držalo za bidon in enostavno priklopi na vtičnico.

Fuel EXe lahko prilagajate lastnim željam s pomočjo aplikacije Trek Central app. Aplikacija vam omogoča tudi navigacijo, sledenje vašim aktivnostim in je povezljiva z zunanjimi aplikacijami, kot sta Strava in Komoot.


Vabimo vas, da se oglasite v naši trgovini in kolo tudi preizkusite.


Ekipa Valy

Link: www.valy.si/...