Trgovina in servis z vami že od 1989

Blog

KATEGORIJE

SPREMLJAJ NAS

Nova Merida Silex



AVANTURA, VSAK DAN. TUDI, ČE SE IZGUBIŠ, LAHKO NADALJUJEŠ POT.

Kolo, ki ima svoj slog in stil. Ko je Merida predstavila SILEX, ljudje niso bili povsem prepričani, kaj naj si mislijo o tem precej nenavadnem kolesu, ki je bilo zasnovano posebej za makadam. Po obsežnem testiranju so se nagrade in pozitivne ocene začele kopičiti. SILEX vsako vožnjo spremeni v pustolovščino in odpira popolnoma nove načine zabave. Ne glede na to, ali gre za dnevno vožnjo v službo ali za večdnevno potovanje s kolesom.



MIRNO IN VSESTRANSKO

Zdaj je kolo Merida Silex še bolj terensko sposobno, videz pa so spremenili tako, da je bolj sodoben in eleganten. Ohranili so vsestranskost, zaradi katere je bila prva različica tega kolesa uspešna, vendar je z večjim prostorom za plašče in manjšim krmilnim kotom bolj udobno in vsestransko. Prefinjena napeljava kablov in stil pomenita, da je kolo bolj elegantno, kot kdaj koli prej. Vse to brez sklepanja kompromisov omogoča vožnjo z enim ali dvema verižnikoma spredaj. Lahko tudi z uporabo različnih kombinacij blatnikov, prtljažnikov in različnih torb. Tako, kot vam najbolj ustreza.

ROBUSTNO KOT GORSKO KOLO V KOMBINACIJI Z VSAKDANJO VSESTRANSKO UPORABNOSTJO

SILEX je bilo vedno predvsem terensko kolo. Ne pa cestno ali treking kolo z nekaj popravki. Z geometrijo, ki se zgleduje po gorskem kolesu, se osvobodi omejitev, ki jih ima klasično cestno kolo. Merida Silex vas takoj premami k raziskovanju novih krajev in vožnji. Zapeljite na tisti odcep, pojdite navzdol po enoslednici, poglejte, kaj je na naslednjem hribu, naložite svojo opremo in pojdite - MERIDA SILEX vam vse to omogoča. Združuje hitrost cestnih koles na asfaltu z robustno sposobnostjo gorskega kolesa ter mirnim in umirjenim upravljanjem.

SILEX ni samo za tiste velike avanture v neznanem; je tudi neverjetno praktično vsakdanje kolo. Ne glede na to ali je Silex opremljen s prtljažnikom za prtljago ali blatniki, ki vas bodo ohranjali čisti na poti v službo, vas bo kolo pripeljalo udobneje z bolj sproščenim, pokončnim položajem za vožnjo in umirjenim značajem, ne glede na to, kakšna je površina.



MERIDA SILEX JE GRAVEL KOLO ZASNOVANO ZA RAZISKOVANJE NEZNANIH POTI

Vožnja po makadamu se vse bolj deli na različne discipline. Po eni strani je tekmovalni element makadamskega tekmovanja, ki se osredotoča na vzdržljivostne tekmovalne dogodke, kjer ima prednost absolutna hitrost in je teren na splošno bolj urejen. Po drugi strani pa je to pustolovska kolesarska stran, kjer je prijateljstvo ključnega pomena. Edini tekmovalni vidik pa je med posameznim kolesarjem in njegovimi lastnimi mejami, ki sprejemajo izziv samostojne vožnje na dolge razdalje ali izletov v neznano. Za te kolesarje sta udobje in nosilnost pomembnejša od popolne hitrosti. Bistvena je sposobnost premagovanja nepredvidljivih in nenehno spreminjajočih se podlag.

Gravel kolo Merida SILEX je še naprej duhovno bližje tej drugi vrsti vožnje - torej uživanju. Zato so v Meridi dali večji poudarek zmogljivosti za terensko vožnjo ne da bi to vplivalo na vodljivost in vsestranskost prejšnje generacije. V tem procesu je bila dodana tudi podpora za najnovejši razvoj opreme, specifične za makadam, kot so potopne sedežne opore in ​​vzmetene vilice. Ker se ve, da je preprostost ključna, ko ste na potovanju sredi ničesar na Meridi Silex ni prezapletenih oblikovnih elementov ter so se oblikovalci osredotočili na tisto, kar je za kolesarje resnično pomembno.

LASTNOSTI IN INOVACIJE

ČE DELUJE, NE POPRAVLJAJ

Cilj pri novem SILEX-u je bilo ohraniti vse, zaradi česar je bil original uspešen, vendar izboljšati vodljivost, udobje, terensko sposobnost, estetiko in integracijo. Vendar smo se močno zavedali načela "če deluje, ne popravljaj", zato je položaj pri vožnji skoraj enak kot pri prejšnjem kolesu, pri čemer je ohranjen koncept geometrije, ki ga navdihuje gorsko kolo, z visokim sprednjim delom, kratek drog in strm kot sedeža, ki povečujeta udobje na cesti in terenske sposobnosti. Novi SILEX nudi enak občutek pri vožnji in položaj, ki vam omogočata udobno in nadzorovano vožnjo, vendar ima izboljšane lastnosti za vožnjo po makedamu, zahvaljujoč manjšemu krmilnemu kotu in večjemu prostoru za plašče.



POVEČAN PROSTOR ZA ŠIRŠE PLAŠČE

Daljše vilice omogočajo več prostora za plašče. Sedaj je možno namestiti 45 mm široko pnevmatiko na platišče 28" / 700c spredaj in zadaj, kar močno poveča udobje in oprijem. Večji premer omogoča tudi bolj gladko in stabilno vožnjo brez uporabe težkih in zapletenih sistemov vzmetenja.

Zaradi tega dodatnega prostora je velikost kolesa 27.5" pri gravel kolesih zastarela; manjše kolo nima nobene prednosti, razen širine. Še vedno je možno voziti plašče širine 700x42 mm v kombinaciji z blatniki.



POGONSKI SISTEM, KI VAM USTREZA

Možnost izbire pogona z enim ali dvema verižnikoma omogoča, da izberete nastavitev pogonskega sklopa, ki kolesarju najbolj ustreza. Gonilka z enim verižnikom je lažja in omogoča enostavnejše prestavljanje. Medtem, ko gonilka z dvema verižnikoma zagotavlja kratke razmike med prestavami za enakomerno kadenco. Kaj najbolje deluje, je odvisno od vas.

ZAVIRANJE Z NAJNOVEJŠO TEHNOLOGIJO

Da je kolo na slabih podlagah bolj zmogljivo je doseženo tudi z večjo zavorno močjo. Vsa kolesa imajo rotorje premera 180 mm spredaj in zadaj za večjo zavorno moč, ki je še posebej pomembna pri "bikepackingu". Povečanje teže v primerjavi s pogosteje uporabljenim 160 mm rotorjem je majhno, vendar je občutno večja zavorna moč, ki je zlasti pride do izraza na dolgih spustih. Modeli CF z okvirjem iz ogljikovih vlaken uporabljajo Meridino tehnologijo hladilnega odvoda zraka DISC COOLER za pomoč pri hitrejšem hlajenju zavor, kar izboljša zmogljivost in zanesljivost.



ČISTI IZGLED OKOLI KRMILA

Poleg krajše cevi pod krmilom, ki je izboljšala videz kolesa, so narejene tudi številne druge majhne, ​​a ključne spremembe. Uporabljen je dobro preizkušen sistem za upravljanje kablov WIRE PORT, pri čemer krmilni kabli vstopajo prek odprtin pod nosilcem krmila. Prednost je bolj čist in eleganten izgled ter tudi precej izboljšana integracija, ko vozite kolesarsko torbo.



ČISTEJŠE IN BOLJ GLADKE OBLIKE

Objemka sedežne opore je integrirana v zgornjo cev, kar daje čistejši in sodobnejši videz. Obstaja tudi možnost montaže potopne cevi z notranjo napeljavo, vilice imajo možnost napeljave za dinamo v pestu za napajanje luči ali majhnih elektronskih naprav na dolgih potovanjih.



OSNOVNI NOSILEC FIDLOCK 

Dodan je integrirani osnovni nosilec Fidlock za karbonske okvirje CF, ki ga je mogoče uporabiti s katerim koli dodatkom, združljivim s Fidlock pritrditvijo.



KARBONSKI IN LITE ALUMINIJASTI OKVIRJI

Novi SILEX bo na voljo tako v lahkih modelih CF z okvirjem iz ogljikovih vlaken (karbon), kot tudi v visokokakovostnih aluminijastih okvirjih LITE, ki si delita iste vilice iz ogljikovih vlaken. Geometrija med obema okvirjema je enaka, vendar je karbonski okvir CF lažji za 680 g v primerjavi z aluminijasto različico. Če pustimo težo na strani, so ključne razlike med obema okvirjema v tem, da ima kolo s karbonskim okvirjem DISC COOLER nosilec zadnje zavore in nosilec Fidlock, ki je vgrajen v spodnjo cev, medtem ko ima aluminijasti okvir LITE poleg nosilcev za blatnik tudi nosilce za prtljažnik.



VEČ PRITRDILNIH TOČK ZA VAŠO NASLEDNJO PUSTOLOVŠČINO

Bikepacking, vožnja v službo, makadamske vožnje po službi ali treningi po luknjastih podeželskih stezah; Kamorkoli se vozite s svojim SILEX-om je ključnega pomena, da lahko peljete s seboj vse, kar potrebujete. Pritrdilne točke na okvirju in vilicah omogočajo namestitev steklenic, torb, orodij, blatnikov ali dodatkov (in še veliko več). Nosilci na nogah vilic imajo povečano nosilnost, notranja napeljava kablov za pesto dinama, modeli z aluminijastimi okvirji imajo tudi nosilce za pritrditev prtljažnika in blatnika.

VSAKA CESTA JE VAŠA

DOBRODOŠLI NA NOVEM GRAVEL KOLESU MERIDA SILEX

Le za malo koles se lahko reče, da se počutijo kot doma, kamor koli se peljete z njim. Merida SILEX sledi poti, ki jo je uspešno odprl njegov predhodnik. Je izjemno zmogljivo kolo za makadam "gravel", kolesarjenje po cestah in pustolovsko "bikepacking" kolo, hkrati pa je tudi zaupanja vredno, hitro in robustno kolo za vožnjo v službo in šolo. Ne glede na to kako uporabljate SILEX vam nudi ogromno zabave.